
Tadına Doyum Olmaz Patates Lazanya Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet büyük uzunluk patates
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 300 gram kıyma
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet orta uzunluk domates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Dilek ettiğimiz baharatlar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tadına Doyum Olmaz Patates Lazanya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel iç harcımızı hazırlayalım soğanı biberleri domatesi hepsini ince kıyım doğrayalım evvel bir tavaya sıvı yağ ek edelim kıymayı alalım bir ölçü kavuralım.
- İçine sırasıyla soğan biber domatesleri ek edelim bir ölçü kavuralım. Salçayı ek edelim baharatlarını ek edelim kavuralım bir çay bardağı suyu ek edelim.
- Harca çok az daha kavurup sulu kalacak halde kavurmayı bırakalım ocağı kapatalım. Patatesleri çok ince olacak biçimde yuvarlar olarak dilimleyelim bir tepsinin altını yağlayalım patatesleri sıralı dizelim.
- Üzerine sıvı yağ kırmızı biber ve karabiberi karıştırıp fırçayla patateslere sürelim iç harcı dökelim onun üzerine bir ölçü rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim.
- Tekrar patates olacak formda ikinci sırayı dizelim iç harcı tekrar dökelim. Patates ve iç harcınıza nazaran üç sıraya kadar bu süreci tekrarlayabiliriz.
- Beşamel sosu hazırlayın tereyağını eritelim unu ek edelim çok az kavuralım sütü ek edelim pütürsüz akışkan olacak biçimde sosu hazırlayalım.
- Pişen sosu üzerine dökelim ve fırına alalım. 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirelim fırından almaya yakın üzerine kaşar peynirini serpelim eriyene kadar pişirelim. Sıcak tüketelim afiyetle.