Tadından Çatlayan Şerbetli Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tane yumurta
- 4 yemek kaşığı kakao ( elenmiş )
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (elenmiş)
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı şeker
- 1 dilim limon
Tadından Çatlayan Şerbetli Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kurabiyemizin şerbetini hazırlayalım. Uygun bir tencereye şekerimizi ve suyumuzu ekleyip 5 dakika kaynatıp,limonunu sıkıp altını kapatalım.
- Şerbetimiz hazır soğumaya bırakalım.
- Kurabiyemizin hamuru için ilk olarak kabımıza yumurtamızı ekleyip köpürene kadar çırpalım.
- Ardından şekerini,tereyağını ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Son olarak sıvı yağ,kakao,vanilya,kabartma tozu,ununu ekleyip elimizle kurabiye hamurumuzu yoğuralım. (un kakao kabartma tozu,vanilya hepsini eleyerek koymanızı öneriyorum. Unu da yavaş yavaş ekleyin. )
- Ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirip,önceden ısıtmış, olduğumuz fırınımızda 170 derecede 30 dakika kadar pişirelim.
- Üzeri çatlayan kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbete batırıp uygun bir sunum tabağına alalım.
- Kurabiyelerinizin daha şerbetli tatlı gibi olmasını istiyorsanız daha uzun süre şerbette bekletebilirsiniz. Ben üzerini toz antep fıstığı ile süsledim. Hindistan cevizi de çok yakışıyor. Dilediğiniz gibi süsleyip soğuk sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.