Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tadından Çatlayan Şerbetli Islak Kurabiye

Tadından Çatlayan Şerbetli Islak Kurabiye
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tadindan-catlayan-serbetli-islak-kurabiye.jpg

Tadından Çatlayan Şerbetli Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı kakao ( elenmiş )
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (elenmiş)
Şerbeti için ;
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Tadından Çatlayan Şerbetli Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kurabiyemizin şerbetini hazırlayalım. Uygun bir tencereye şekerimizi ve suyumuzu ekleyip 5 dakika kaynatıp,limonunu sıkıp altını kapatalım.
  2. Şerbetimiz hazır soğumaya bırakalım.
  3. Kurabiyemizin hamuru için ilk olarak kabımıza yumurtamızı ekleyip köpürene kadar çırpalım.
  4. Ardından şekerini,tereyağını ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5. Son olarak sıvı yağ,kakao,vanilya,kabartma tozu,ununu ekleyip elimizle kurabiye hamurumuzu yoğuralım. (un kakao kabartma tozu,vanilya hepsini eleyerek koymanızı öneriyorum. Unu da yavaş yavaş ekleyin. )
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirip,önceden ısıtmış, olduğumuz fırınımızda 170 derecede 30 dakika kadar pişirelim.
  7. Üzeri çatlayan kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbete batırıp uygun bir sunum tabağına alalım.
  8. Kurabiyelerinizin daha şerbetli tatlı gibi olmasını istiyorsanız daha uzun süre şerbette bekletebilirsiniz. Ben üzerini toz antep fıstığı ile süsledim. Hindistan cevizi de çok yakışıyor. Dilediğiniz gibi süsleyip soğuk sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tadından Çatlayan Şerbetli Islak Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt