Tadını Damaklarda Bırakan Cocostarlı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta(birinin beyazı ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 yumurta akı(hamurdan ayırdığımız)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- Hindistan cevizi/ toz antep
Tadını Damaklarda Bırakan Cocostarlı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetimiz soğuk olacağı için önce şerbetimizi yapıyoruz. Küçük bir tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- İç dolgusu için küçük bir kaba hindistan cevizi, yumurta akı ve pudra şekerini macun kıvamı olacak şekilde karıştırıyoruz.
- Küçük küçük parçalar kopararak top şeklinde yuvarlıyoruz.
- Ortalama 20 adet çıkacaktır. Bir kenarı alıyoruz.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
- Ununu azar azar ekliyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak önce yuvarlıyoruz sonra elimizde yayıyoruz.
- Hindistan cevizi toplarından ortasına ekliyoruz ve yuvarlayarak topumuzu kapatıyoruz. Tüm hamura aynı işlemi uyguluyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ortalama 20 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince şerbeti üzerine döküyoruz.
- Üzerine ister hindistan cevizi isterseniz de toz antep ekleyerek sunabilirsiniz.
Tadını Damaklarda Bırakan Cocostarlı Islak Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı