Tadıyla Kıvamıyla Enfes Bir Lezzet Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı erişte
- 2 lt su
- Tuz
- 2 ,5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 ,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Tadıyla Kıvamıyla Enfes Bir Lezzet Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle nohut ve yeşil mercimeği evvelce haşlıyoruz bunların suyunu süzüp döküyoruz.
- Daha sonra uygun bir tencereye 2 lt sıcak su koyup üzerine nohut mercimek erişte ve tuz katıp 20 dk kaynatıyoruz.
- Kaynayan sudan 2 kepçe alıp evvelden çırptığımız terbiyeye ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonra bu karışımı çorbaya yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Çorbamızı 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Ardından küçük doğrayıp hazırladığımız soğanları tavaya alıp yağlarını ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Nanesini de ekliyoruz ve bu sosu çorbamıza ek ediyoruz. Afiyet olsun ????????.