Tahıllı Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı siyez bulguru
- 1 su bardağı karabuğday
- 1 çay bardağı haşlanmış meksika fasulyesi
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım bağ yeşil soğan
- 1 çay bardağı nar
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 adet yeşil elma
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Grissini
Tahıllı Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karabuğday ıslatılır, haşlanır ve süzülür. Siyez bulguru haşlanır ve süzülür.
- Yeşil elma küp küp doğranır. Yeşillikler ince kıyılır. Nar ayıklanır. Ceviz doğranır.
- Bir karıştırma kabına haşlanan ve soğuyan tahıllar konulur. Üzerine doğranan yeşillikler, ceviz, elma ve nar eklenir.
- Sosu için; tüm gereçler bir kapta karıştırılır ve hazırlanan salatanın üzerine dökülür.
- Grissini ile servis edilir.