bilgisayarci
FD Üye
Tahin Helvalı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 60 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 3- 3 ,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı şeker
- 200 gr tahin helvası
- 1 çay bardağı ceviz isteğe bağlı
- Yulaflı bisküvi
Tahin Helvalı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
????Tadıyla süper bir kurabiye deneyin favoriniz olacak????
- Kurabiye hamuru için un hariç bütün gereçleri katıp karıştırıyoruz unu azar azar denetimli bir formda ekliyoruz.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Ceviz tahin helvasını karıştırıp ceviz büyüklüğünde aldığımız kurabiye hamurun içine koyup hal verelim
- 180 dc 20 dk pişirelim.
- Islatmak için şeker ve suyu eriyene kadar karıştıralım.
- Fırından çıkan kurabiyelere evvel şerbete sonra robottan çektiğimiz bisküvilere batıralım.
- Soğuyunca servis yapalım yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ????