
Tahin Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 2 adet havuç
- 1 kırmızı biber
- 1 kırmızı soğan
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 kahve fincanı tahin
- 3 dolu dolu yemek kadığı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 tatlı kadığı pul biber
- 1 büyük limonun suyu
- Tuz
Tahin Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Evvel karnabaharlar çiçek çiçek ayrılıp yıkanır süzülür.
- Havuç ve biber jülyen soğan halka halka doğranır.
- Karnabahar ,havuç ,biber ,soğan ve nohut baharatlanıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yağlı kağıt serili tepside yumuşayıncaya dek yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
- Akabinde sos gereçleri blendırda çekilir.
- Pişen karnabaharlar servis kabına alınır sos üstüne gezdirilip karıştırılır.