Tahinin faydaları saymakla bitmiyor Susamın değişik işlemlere tutulması ve ezilmesi sureti ile tahin elde edilmektedir Daha çok kış aylarında vücudu soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıklardan korunmak için genelde tüketilmektedir E, C ve B vitaminleri içermektedir Hücre yapısının dostu olarak adlandırılan tahin veya öteki bir adı ile tahan hücrenin yapısını korumaktadır Esas maddesi olan susam sıcak iklim koşullarında yetişmektedir Ülkemizde Akdeniz Bölgesinde ve yaz kış sıcaklık farkının pozitif olmadığı yerlerde kendisine hayat şansı bulmaktadır Susam yağ ve protein açısından çok varlıklı bir besin maddesidir Tahin yerinde ortamda saklanması durumunda bozulmadan uzun vakit muhafaza edilebilmektedir Fosfor, kalsiyum, demir ile B1 vitamini ve lif kaynağıdır 57953 57953 tahininfaydalarisaymaklabitmiyor5c4f6069bafdetahininfaydalarisaymaklabitmiyor5c4f6069bafde 300 570 Tahinin faydaları saymakla bitmiyor 002jpg57953 Tahinin faydaları saymakla bitmiyor 002jpg57953 Daha fazla kış aylarından tüketilmekte olan tahin, soğuk algınlığı, grip gibi kış hastalıklarını önler Cisim direncini arttırarak bu hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır Hem hastalık döneminin da daha süratli ve etkili bir şekilde atlatılmasına da muavin olmaktadır Vücuda enerji vermekte olan tahin pekmez ile birlikte tüketildiği görülmektedir Tahin ve pekmez bir arada kış aylarında hastalıklara karşısında bir siper görevi görmektedir Tahin yeniden mezelerde ve bazı yemeklerde sos olarak da kullanılmaktadır Antioksidan özelliği tamamen kansere aleyhinde cisim direncini arttırır Hücresel yapısını koruyucu özelliği bir uçtan bir uca de kanserli hücreler ile aktif bir şekilde savaşır Hammaddesi olan susamda yer alan kalsiyum ile yararlı yağlar kemiklerin korunmasına tezgâhtar olur tahin çiğ maddesi susamdır A,B,E,C vitaminleri bol,demir ve kalsiyum açısından epeyce zengindir Vitamin mineral ve antioksidant açısından fazla varlıklı içinde yüksek kalite protein vardır2 çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftek dek protein vardır *gençlik kaynagıdır *besinlerin midemizde uzun süre kalmasına asistan olarak acıkmayı geciktirir *hücreleri yeniler *içinde çokça yaşlanmayı engelleyen e vitamini vardır *cildi güzelleştirir *soğuk kış aylarında vücudumuza dayanıklılık katar *bağışıklık sistemini güçlendirir *hastalıklardan ve üstteki solunum enfeksiyonlarına karşı bizi korur *demir ve kalsiyum bakımından çok zengindir *damar sertliği,damar tıkanıklığını önler *enerji sağlar *göz sağlığı için yaşamsal tartma taşır *kemik gelişiminde etkilidir anne sütünü artırır *yaşlanmaya ast akıl kayıplarının Alzhermır önlemesinde asistan olur *kanserden korur *bronşite karşı epeyce yararlıdır * hormonlarının oluşmasına yardımcıdır *bağırsakları yumuşatır *idrar söktürür *safra taşlarını düşürür *sinirsel hastalıkların tedavisinde kullanılır sinirleri yatıştırır *antideprasyon özelliği vardır *içinde c ve b vitaminleri fazladır *çocukların beyin ve akıl gelişiminde etkilidir *vücuda alınan ağır metaller zehirli bileşikler radyosyon ve ilaçların yarattığı toksinlere aleyhinde koruma sağlar toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar *pekmezle karıştırıldığında ayrıca kan yapar hemde üşümeyi engeller *tahin pekmezle veya balla karıştırabilirsiniz