teknolojiuzmani
FD Üye
Tahinli Balkabağı Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Balkabağı püresi için;
- 4 dilim balkabağı
- 3 su bardağı şeker
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ceviz
- 4 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı un
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Tahinli Balkabağı Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle balkabağını ince doğrayıp üzerine şekeri döküyoruz. 2 saat beklettikten sonra pişiriyoruz.
- Piştikten sonra blenderla püre haline getiriyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
- Alt tabanı için bisküvi ve cevizleri robotta çekiyoruz. Tereyağını eritip üzerine döküp karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kek kalıbına döküp üzerini bir bardak yardımıyla iyice bastırıp sıkılaştırıyoruz ve dolapta soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebi için süt, şeker, un, yumurta ve nişastayı bir tencereye alıp çırpıyoruz.
- Tenceremizi ocağa alıp, karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı, vanilya ve tahini ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
- Dolaptan kek kalıbımızı çıkarıp muhallebiyi üzerine döküyoruz. Sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra balkabağı püresini üzerine döküyoruz. Dolapta soğumaya bırakıyoruz.
- 1 gece dolapta beklerse daha güzel oluyor. Herkese afiyet olsun