Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tahinli Cevizli Ekmek

Tahinli Cevizli Ekmek
0
45

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
tahinli-cevizli-ekmek.jpg

Tahinli Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz (dövmeyin, özellikle bıçakla hafif kırılması yeterli ekmekte hissedilmesi için çok önemli)
Üzerine;
  • 1,5 yemek kaşığı süt, ince dövülmüş ceviz
Toparlamak için;
  • 1-2 yemek kaşığı un

Tahinli Cevizli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu bir karıştırma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açıyoruz.
  2. Havuzun ortasına, şeker, tuz maya koyup, ılık suyumuzu ekleyelim ve ortadaki malzemeleri el yardımıyla eritelim.
  3. Daha sonra yavaş yavaş kenardan un alarak yoğurmaya başlıyoruz. Hamuru ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzetli olacaktır.
  4. Sonra tahinini koyup yoğuruyoruz, ardından cevizini ekleyip, 1-2 kaşık unla hamurumuzu toparlıyoruz.
  5. Hamurumuzun üzerini kapatıp, sarıyoruz ve 40-50 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanma süresi ortam ısısına göre değişiklik göstermektedir.
  6. Mayalanan hamuru tezgaha alıp toparlıyoruz.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz 26 cm’lik kelepçeli kek kalıbına veya tepsiye koyuyoruz.
  8. Üzerini temiz bir bez ile kapatıp 25-30 dakika tepsi mayasının gelmesini bekliyoruz.
  9. Tepsi mayası gelen ekmeğimizin üzerine sütünü sürüp, ceviz serpiştiriyoruz.
  10. Hazır olan ekmek hamurumuzu 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 50 dakikada pişiriyoruz. Ben soğuk fırına koymayı tercih ettiğim için bu kadar sürmekte.
  11. Fırının içine, en alt kısma, metal bir kaba su doldurup koyuyoruz. Çünkü ekmekler nemli ortamlarda pişmeyi severler.
  12. Ekmekler pişerken, temiz bir fısfıstaki sudan, 1-2 kez ekmeklerimizin üzerine hafif sıkıyoruz.
  13. Ekmeğin pişmesine 10 dakika kala fırın derecesini 180 dereceye düşürüyoruz! ekmeğimiz, içini iyice çeksin diye.
  14. Ekmek piştikten sonra, ilk fırın sıcaklığını atmasını bekliyoruz. Fırın sıcaklığı çıktıktan sonra temiz bir beze sarıp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun:).
Tahinli Cevizli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt