
Tahinli Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (Ilık)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz (İnce çekilmiş)
- 2 çay bardağı tahin
- 2 su bardağı un (Elenmiş)
- 1 su bardağı tahin
Tahinli Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta ve şekeri 3 dakika boyunca yüksek devirde çırpın.
- Sıvıyağ, süt ve tahini ilave ederek tekrar çırpın.
- Elenmiş un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Rondoda ince çektiğiniz cevizi de ekleyerek spatula yardımı ile karıştırın.
- Sıvıyağ ile yağladığınız tepsiye kek harcını dökün. Ben yuvarlak bir tepsi kullandım, dikdörtgen borcam da tercih edebilirsiniz.
- Harcı tepsiye döktükten sonra üzerine 1 su bardağı tahini gezdirerek çatal ile gelişigüzel şekiller verin ve karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt üst ayarda 40 dakika boyunca pişirin. Pişme süresi her fırına göre farklılık gösterebilir, mutlaka kontrol edin.
- İçinin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz. Kekin sıcağı çıkınca dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.