
Tahinli Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı hazır yoğurt
- 3 yemek yaşımı dolu dolu tahin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tahin
- Ceviz
Tahinli Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker, yumurta 3 dk rengi değişene köpürene kadar çırpılır. Ardından yoğurt, yağ, vanilya eklenir en son tahin de eklenince iyice karıştırılır.
- Kabartma tozu ile un birlikte hamurun içine yavaş yavaş mikserle iyice karıştırana kadar karıştırılır.
- Son olarak kek kalını margarinle her tarafına değecek sürülecek şekilde yağlanır içine ceviz yada tahinli ceviz konulur, hamur kek kalınına alınır. Yağlı kek kalıbına isteyen 3 yemek kaşığı tahinli büyük parçalı ceviz serpebilir üstüne kek hamuru koyup fırına atabilir ama sade isterseniz eğer yağlı kek kalınına bir avuç büyük dövüşmüş ceviz koyulabilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 10 dk ısıtılarak 150 derecede 50 dk fırın kapağı hiç açılmadan 2. Kat seviyede pişirilir fırını 50 dk sonra kapatın kapağını açın ilk sıcağı çıkana kadar bekletin.
- Sonra ızgara tezgaha şıkız kekinizi bıçak yardımıyla kalıbı ters çevirip servis edebilirsiniz.
Tahinli Cevizli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı