Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tahinli Cevizli Kurabiye Tarçınlı Cevizli Kurabiye

Tahinli Cevizli Kurabiye Tarçınlı Cevizli Kurabiye
0
25

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tahinli-cevizli-kurabiye-tarcinli-cevizli-kurabiye.jpg

Tahinli Cevizli Kurabiye Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

  • ️1 su bardağı (150) gram sıvı yağ
  • ️4 yemek kaşığı yoğurt
  • ️1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ️3-4 su bardağı un
Tarçınlı iç materyali için;
  • ️100 gram ceviz
  • ️yarım çay kaşığı tarçın
  • ️1 yumurta beyazı
  • ️yarım su bardağı şeker
Tahinli iç gereci için;
  • ️100 gram ceviz
  • ️1 su bardağı tahin
  • ️Yarım çay bardağı şeker

Tahinli Cevizli Kurabiye Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozunu bir kaba alalım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 2 çeşit iç harcı kullandım isterseniz gereçleri 2 katına çıkararak 1 çeşitte yapabilirsiniz.
  2. Tarçınlı iç harç için; tarçın, yumurta akı, şeker ve cevizi bir kaba koyup karıştıralım. Tahinli iç harç için tahin, ceviz ve şekeri bir kaba koyup karıştıralım.
  3. Hamuru 2′ ye bölelim. Hamurun birini alıp un ile açabildiğimiz kadar açalım. Ne kalın ne ince olsun. Hazırladığımız tarçınlı sosu açtığımız hamurun her tarafına gelecek biçimde yayalım. Rulo yapıp üzerine biraz bastıralım.
  4. Üçgen biçiminde kesip yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim. Başka hamuruda birebir biçimde yapıp tahinli sosu kullanalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  5. Evvelce ısıtılmış 180 derece alt-üst ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Tahinli kurabiye ve tarçınlı kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun. ????
Tahinli Cevizli Kurabiye Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt