Tahinli Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz (Küçük dövülmüş)
- 1 yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- 2 çay bardağı un
- Ayırdığımız yumurta beyazı
- Ceviz (Küçük dövülmüş)
- Beyaz çikolata
Tahinli Cevizli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç bütün gereçler eklenip elle yoğrulur.
- Daha sonra un ek edilip kıvam alana kadar yoğrulur.
- Ele yapışmayan bir kıvam olur ve un gerekirse ilave edilir.
- Yağlı kağıt üzerine alınır, hamurla fazla oynamadan elle kare biçimi verilir (Yüksekliği 2 cm)
- Küçük kareler kesilir. Her kare evvel yumurta beyazına ve sonra cevize bulanır.
- Fırın tepsisine dizilir ve evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
- Hafif pembeleşince çıkartılır. Soğuduktan sonra beyaz çikolata ile süslenir. Afiyet olsun!.