Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi
0
43

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
tahinli-cevizli-kuru-baklava-tarifi.jpg

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı İçin Gereçler

  • 12 adet baklavalık yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 50 gram tereyağı
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ceviz içini ufaltalım (Robot vs) Tereyağını eritelim.
  2. 1 tane kuru baklava yufkasını serelim ve üzerine eritilmiş tereyağı fırça yardımıyla sürelim.
  3. 2inci baklavalık yufkayıda birinci tereyağı sürülü yufkanın üzerine koyalım ve birebir formda tereyağı sürelim.
  4. 3. kuru baklava yufkasınıda tıpkı halde üzerine koyalım bu sefer tereyağı yerine tahin sürelim. Fırça yardımıyla ve her yerine toz şeker serpelim ve üzerine ufalanan ceviz içi serpelim.
  5. 3 kat olan baklavalık yufkayı enine yanlışsız yani kısa kenardan rulo halinde sararak eşit aralıklarla dilimleyerek fırın tepsisine alıyoruz.
  6. 200 derece fırında 15-20 dakika baklavalık yufka üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri koyuyoruz. Afiyet olsun :).
Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,324Kullanıcılar
ruhwadawSon üye
Üst Alt