
Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı İçin Gereçler
- 12 adet baklavalık yufka
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
- 50 gram tereyağı
- Pudra şekeri
Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ceviz içini ufaltalım (Robot vs) Tereyağını eritelim.
- 1 tane kuru baklava yufkasını serelim ve üzerine eritilmiş tereyağı fırça yardımıyla sürelim.
- 2inci baklavalık yufkayıda birinci tereyağı sürülü yufkanın üzerine koyalım ve birebir formda tereyağı sürelim.
- 3. kuru baklava yufkasınıda tıpkı halde üzerine koyalım bu sefer tereyağı yerine tahin sürelim. Fırça yardımıyla ve her yerine toz şeker serpelim ve üzerine ufalanan ceviz içi serpelim.
- 3 kat olan baklavalık yufkayı enine yanlışsız yani kısa kenardan rulo halinde sararak eşit aralıklarla dilimleyerek fırın tepsisine alıyoruz.
- 200 derece fırında 15-20 dakika baklavalık yufka üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri koyuyoruz. Afiyet olsun
.