Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tahinli Cevizli Kuru Baklava

Tahinli Cevizli Kuru Baklava
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tahinli-cevizli-kuru-baklava.jpg

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (benim 12adet idi )
  • 100 gram eritilmiş̧ tereyağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Her rulo için 2 baklavalık yufka kullanacağız. İlk olarak birinci yufkamızı tezgahın üzerine alıyoruz ve eritilmiş̧ tereyağından fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
  2. Üzerine bir yufka daha koyup 2 yemek kaşığı tahin gezdiriyoruz.
  3. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker serpiştiriyoruz, son olarak cevizlerimizi göz kararı serpiştiriyoruz.
  4. Yufkayı kısa tarafından sıkıca rulo haline getiriyoruz, dilimlere kesip fırın tepsisine alıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık iken pudra şekeri serpin. Afiyet olsun✨Not: damak zevkinize göre daha fazla tahin ve şeker kullanabilirsiniz. ????Sorunsuz buzlukta muhafaza edebilirsin lakin üzerine pudra şekeri serpmeden. ????.
Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,567Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt