
Tahinli Cevizli Rulo (Baklava Yufkası İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 18 adet baklava yufkası
- 1 kase dövülmüş ceviz
- Toz şeker
- Tahin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ve 125 gram tereyağ
- Pudra şekeri
Tahinli Cevizli Rulo (Baklava Yufkası İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben 18 baklava yufkası ile yaptım siz fırın tepsinize göre daha eksik veya fazla yapabilirsiniz.
- Baklava yufkasının ilk katına eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ eritilmiş tereyağı karışımını sürelim.
- 2. Katınada aynı işlemi yapalım.
- 3. Katına tahin sürelim dövülmüş ceviz serpiştirelim ve 3 yemek kaşığı toz şeker serpiştirelim yufkanın kısa bölümünden sıkı olarak saralım ki daha kalın olsun ve dilimleyelim.
- Fırın kağıdı olan tepsimize bütün yufkaları aynı şekilde yaparak dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim altı üstü kızarınca çıkartalım.
- Soğuyunca pudra şekeri serpin. Kaldıkça güzelleşen çıtır ağızda dağılan bu lezzete doyamayacaksınız. Şimdiden afiyetler olsun.