
Tahinli Cevizli Rulolar (En Kolayından) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 2 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Yarım paket yaşmaya
- Bir fiske tuz
- 6-7 çay bardağı un
- 300 gram tahin (Acı olmasın)
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
- Ceviz (İnce öğütülmüş)
Tahinli Cevizli Rulolar (En Kolayından) Tanımı Yapılışı
- Hamuru için tüm gereçleri karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- İç harcı için tereyağını eritip sıcakken şekeri ekleyelim ki biraz erisin.
- Cevizi ve tahini ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Mayası gelen hamuru çok az un serptiğimiz tezgaha alalım ve 8 eşit kesime bölelim.
- Yeniden çok az un serperek tabak büyüklüğünde açalım ve üzerine tahinli harcı sürelim ve üzerine birebir formda bir beze daha açım harç sürelim.
- Tüm bezeleri bu formda yapalım bitirdikten sonra buzdolabına alalım 15 dakika dinlendirelim yapın donması için.
- Yağın donduğundan emin olduktan sonra çok az un serperek hazırladığımı tahinli hamurumuzu tezgaha alıp ortada çevirerek 50 cm ve kare halinde açalım.
- Açtıktan sonra hamuru rulo yapalım ve ikişer santimlik keselim yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alalım 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Rulolarımız kabardıktan sonra 190 derecelik fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.Kesinlikle denemeniz gereken çok kolay ve çok lezzetli bir tanımdır.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????????.