Tahinli Çıtır Baklava Tanımı İçin Gereçler
1 Dikdörtgen Borcam İçin
- Baklavalık hazır yufka
- 1 kase tahin
- Ceviz
- Fındık
- Antep fıstığı büsbütün size kalmış
- 250 gram margarin
- 4 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tahinli Çıtır Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hazır yufkadan bir yaprak alalım içerisine 1. 5 yemek kaşığı tahin gezdirelim sonra iç harcı koyalım.
- Oklova yardımı ile saralım kenarlarından tutup büzüştürelim ve borcama dizelim, borcamı yağlamanıza gerek yok.
- Akabinde tüm borcamı bu şekilde sıkıca dolduralım. Tereyağını ocakta eritelim. Üzerine erittiğimiz tereyağını güzelce gezdirelim.
- 160 derecelik fırında yaklaşık 1-1. 5 saat yavaş yavaş güzelce pişene kadar kızartalım.
- Bu aşamada yavaş pişmesi çok önemli eğer birden pişerse hamur olacaktır.
- Tatlımız pişerken şerbetini ocakta kaynatalım. 15 dakika kaynadıktan sonra içine limonu ekleyelim ve koyu kıvam alana kadar kaynatalım. Şerbetimizin de koyu olması lazım. Eğer sulu olursa tatlınızı hamur yapacaktır.
- Tatlıyı yaparken şerbet ve yeterli pişmesi çıtırlığı için çok önemli.
- Şerbetimizi ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz. Fırından aldığımız tatlımızında birinci kaynarı çıktıktan sonra şerbetle buluşturuyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.