Tahinli Çıtır Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Tahinli Çıtır Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz ocakta eritiyoruz.
- Yufkamızdan bir adet tezgaha seriyoruz, üzerine fırçayla tereyağ sürüp tekrar bir adet yufkayı üzerine yerleştiriyoruz .
- Üzerine tekrar tereyağ sürüp tekrar bir adet yufka yerleştiriyoruz, toplamda 3 adet yufka olacak .
- En üst kata tahin ,şeker ve ceviz içi gezdirip rulo şeklinde katlıyoruz.
- Daha sonra 3 parmak genişliğinde kesiyoruz.
- Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.