Tahinli Çıtır Çıtır Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet baklavalık yufka
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tahinli Çıtır Çıtır Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Baklavalık yufkalardan iki adedini düz bir tabana serelim.
- Üzerine eritmiş olduğunuz tereyağı ve sıvı yağlı karışımdan sürelim.
- Üzerine iki tane yufkayı serin. Tahin sürün, bir avuç kadar şeker serpelim.
- Dilerseniz ortasına ceviz ya da fındık serpebilirsiniz.
- Çok sıkı olmayacak halde yufkayı rulo yapalım.
- 2-3 parmak eninde keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Çok süratli pişer, fırını denetim etmeyi unutmayın.
- Soğuduktan sonra üzerine de pudra şekeri serpebilirsiniz.