Tahinli Çıtır Rulo Tanımı İçin Gereçler
- 12 adet baklavalık yufka
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ (yoksa 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin)
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- Sıvı yağ
- Pudra şekeri
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle baklavalık yufkalar çok çabuk kuruduğu için 3 er yufka çıkararak yapalım.
- Sosu için gereçleri kasede güzelce karıştıralım.
- Tezgaha 2 yufkayı serelim.
- İç materyalden kaşık yardımıyla döküp fırça yardımıyla yayalım.
- 3. Yufkayı üzerine serip tekrar sostan dökelim.
- Üzerine fındık yada ceviz kırığı serpip çok sık olmayacak biçimde saralım.
- 2 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt sevdiğimiz tepsiye dizelim.
- Bütün yufkamızı bu halde yapıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı