teknolojiuzmani
FD Üye

Tahinli Çıtır Rulolar Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı şeker(İsteğe bağlı arttırabilirsiniz.)
Tahinli Çıtır Rulolar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamur için gerekli olan tüm materyalleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru 12 bezeye ayırın ve yarım saat kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamurları un ve nişasta karışımıyla açın.
- 4 bezeyi açtıktan sonra ortalarına tahin sürüp şeker serpip üst üste alın.
- Daha sonra şeritler halinde kesin.
- Uzun olan bir parçayı alın ve ikiye katlayıp rulo formunda sarın. (resimlerde daha net görebilirsiniz. )
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Bütün bezeleri bu biçimde yaptıktan sonra üzerlerine sıvı yağ sürerek evvelden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Tahinli Çıtır Rulolar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı