
Tahinli Çörek (Herkesin Hazır Zannedeceği) Tarifi İçin Malzemeler
Hamurun için
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı veya sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin yumuşak bir hamur olmalı)
- 1.5 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı pekmez
Tahinli Çörek (Herkesin Hazır Zannedeceği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık suyu, mayayı ve şekeri karıştırıyoruz, tereyağı eritip koyuyoruz, sütü ekliyoruz karıştırıyoruz. Unu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. 1 saat sıcak bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken tahini hazırlıyoruz.
- Tahini tavaya döküyoruz, orta ateşte ılıyana kadar karıştırıyoruz. Ilıyınca şekeri ekleyip karıştırıyoruz. İçine ılık suyu döküyoruz ve şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz. Tereyağı ve pekmezi de ekleyip güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurun havasını çıkarmak için bir kere daha yoğuruyoruz ve 6 eşit parçaya bölüyoruz. Beze haline getiriyoruz ve merdaneyle incelene kadar açıyoruz.
- Üzerine her yerine tahinden sürüyoruz, ortasından delik açıp dışa doğru yuvarlıyoruz. Kenarından kesip doluyoruz ve yuvarlak hale getiriyoruz videodaki gibi.
- Tepsiye alıyoruz ve tepside üstünden bastırıyoruz. Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp üstlerine sürüyoruz. Bolca susam serpiyoruz (Toplam 12 adet çörek çıkıyor)
- 200 derecede üstü kızarana kadar 15-20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun…
.