Tahinli Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı instant maya
- 3, 3-4 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
- Ceviz, susam
Tahinli Çörek Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç öteki gereçleri alıp güzelce karıştırılır.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Mayalanması için en az 45 dk bekletilir. Mayalanan hamur 4 eşit modüle bölünür ve beze yapılır.
- Üzeri bezle örtülerek 10 dk bekletilir. Bekletilen hamur oklava yardımıyla içe bir halde açılır. (un serperek açın)açılan hamura tahin ve şeker karışımdan her yerine güzelce sürülür.
- Rulo yapıp gül böreği biçimi verilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üzerini yumurta sarısı sürüp dövülmüş ceviz ve susam serpilip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir. Afiyet olsunnn.