Tahinli Çörek Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- Un
- 1,5 su bardağı tahin
- 1 kase toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Tahinli Çörek Tanımı Yapılışı
- Karıştırma kabına suyu, sütü, toz şekeri ve mayayı koyup karıştırın.
- 10 dk mayanın kabarmasını bekleyin.
- Sıvı yağı, tuzu ekleyin, yavaş yavaş unu ek edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini örtüp iki katı olana kadar mayalandırın.
- Hafif unlanmış tezgaha hamuru alın merdaneyle açın.
- Tahini fırça ile hamurun üzerine sürün, toz şekeri serpin.
- Tam ortasında bir delik açın ve içten dışa yanlışsız fotoğraftaki üzere sarın.
- İnce uzun haldeki hamuru istediğiniz büyüklükte kendi etrafında sarın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerini örtüp 15 dk daha mayalandırın.
- Yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.