Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tahinli Çörek

Tahinli Çörek
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tahinli-corek-9.jpg

Tahinli Çörek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Un
İçi için;
  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 kase toz şeker
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Tahinli Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Karıştırma kabına suyu, sütü, toz şekeri ve mayayı koyup karıştırın.
  2. 10 dk mayanın kabarmasını bekleyin.
  3. Sıvı yağı, tuzu ekleyin, yavaş yavaş unu ek edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Üzerini örtüp iki katı olana kadar mayalandırın.
  5. Hafif unlanmış tezgaha hamuru alın merdaneyle açın.
  6. Tahini fırça ile hamurun üzerine sürün, toz şekeri serpin.
  7. Tam ortasında bir delik açın ve içten dışa yanlışsız fotoğraftaki üzere sarın.
  8. İnce uzun haldeki hamuru istediğiniz büyüklükte kendi etrafında sarın.
  9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  10. Üzerini örtüp 15 dk daha mayalandırın.
  11. Yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  12. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun ????.
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt