teknolojiuzmani
FD Üye
Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı iri ceviz veya fındık
- Birazda susam
Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ????
- Derin bir kaba ılık süt, ılık su ve mayayı karıştırıyoruz ,mayanın harekete geçmesi için yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin.
- Yağını ekleyip çırpıyoruz.
- Arkasından şeker,tuz ve unu yavaşça ilave edip güzelce yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım.
- Daha sonra en az 1 saat mayalanması için bekliyoruz.
- Mayalandıktan sonra hamuru 2 eşit parçaya bölelim. Çok bölünce model küçülüyor büyük olursa büyük dilim olur yuvarlak rulo için.
- İlk bezemizi açarak başlayalım açabildiğiniz kadar ince açın daha güzel olacaktır hamur kalmayacaktır her bezeye harcımızdan sürüp her tarafına yayalım.
- Kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım sardıktan sonra iki parmak kalınlığında olacak şekilde keselim yada burgu yaparak devam edebilirsiniz nasılsın şekil vermek isterseniz.
- 20 dakika da tepsi mayası için bekletiniz daha sonra üzeri kızarana kadar pişirelim .
- 20 dakika kadar 180 derece de pişiyor tabi fırından fırına değişebilir kontrollü pişirelim.
Not: burgu veya yuvarlak yapacaksanız 1 tane yumurta kullanın sarısını üzerine sürmeniz gerekir.
Tahinli Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı