Tahinli Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı toz şeker
- Yumurta sarısı
- Susam
Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık suda mayayı eritelim süt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker su ile erittiğimiz mayalı suyuda ek edin oda sıcaklığındaki tereyağınıda ek edelim karıştıralım.
- Sıvı materyaller güzelce karıştıktan sonra unu ekleyelim ele yapışmayacak bir hamur elde edelim mayalanmaya bırakalım.
- Hamur iki katı olana kadar hamurumuz mayalandıktan sonra birinci havasını alalım 6 eşit kesime bölelim, bezeler yapalım.
- Birinci bezeyi açabildiğimiz kadar açalım üzerine tahin şeker sürelim yuvarlayalım rolle yapalım tepsi mayası olsun.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam serpelim. 200 derece fırına sürelim ????????.