bilgisayarci
FD Üye
Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 6 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tahin
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru hazırlayalım. Unu, mayayı ve şekeri kaba alıp karıştıralım.
- Sıvı yağı ekleyelim
- Daha sonra kontrollü bir şekilde öncelikle sütümüzü ardından suyumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Daha sonra tezgaha alıp 10 dakika kadar yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
- Mayamız olurken bizde tereyağını eritelim.
- Eriyen tereyağı sıcakken şekeri ekleyelim.
- Karıştırıp şekeri eritelim daha sonra tahini ekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp 8 eşit parçaya bölelim ve tabak büyüklüğünde açalım.
- Açtığımız her parçaya tahinli karışımdan sürüp üst üste dizelim.
- Daha sonra dolapta yağ donana kadar bekletelim.
- Ardından çıkarıp açmaya başlayalım çevirerek açalım.
- Arkalı önlü ki her kat eşit açılsın.
- Daha sonra rulo yapıp 2 parmak kalınlığında keselim ve tepsiye dizelim.
- 15 dakka kadar da tepsi mayası yapalım ve fırında kontrollü bir şekilde üzeri kızarana kadar pişirelim. Çöreklerimiz hazır afiyet olsun.