Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tahinli Çörek

Tahinli Çörek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 instant maya
  • 1 çay bardağı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiğince un
İç gereç:
  • 1 ,5 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Susam

Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sütümüzü ve suyumuzu minik tencere de ısıtalım.
  2. Hamur yoğurma kabımıza 3 bardak ün koyup ortasını açalım.
  3. Ilıtdığımız sütü ve suyu koyalım yağ maya şeker ve tuzu da koyup yavaş yavaş karıştıralım.
  4. Unumuzu denetimli koyalım hamur ele yapışsın hamurumuz pofuduk olması için ele yapışsın hamur.
  5. Üzerini kapatalım 1 saat mayalandıralım.
  6. O ortada şekerle tahini karıştıralım tezgaha alalım.
  7. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp ikiye bölelim.
  8. Biri ni kenara alıp üzerini örtelim.
  9. Diğerini açalım açabildiğimiz kadar.
  10. Bir parmak kalınlığında olsun tahinli karışımı her yerine yayalım ve üst üste katlıyalım ve kenara alalım üzerini kapatalım beklesin.
  11. Diğeri üzerini örtdüğümüz hamurumuzun yarısını da tezgaha alıp tıpkı süreci yapalım ve onun da üzerini örtelim.
  12. İlk tahinli hamurumuzu tezgaha alıp açabildiğimiz kadar açalım.
  13. Bir parmak kalınlığında ve şeritler keselim bir parmak kalınlığında sonra her bir şeriti kıvırarak rulo üzere yapalım ben bu türlü biçim verdim biçimi size kalmış.
  14. Diğer tahinli bezemize de bu türlü süreç uygulayalım.
  15. Tepsinin üzerini örtüp yarım saat mayalandıralım.
  16. Üzerine yumurta sarısı sürelim susam atalım.
  17. 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Denetimli pişirelim.
  18. Fırından kızarınca çıkarıp üzerini bezle örtelim ki kurumasın afiyet olsun güzel ramazanlar.
Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt