bilgisayarci
FD Üye
Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 instant maya
- 1 çay bardağı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- Alabildiğince un
- 1 ,5 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı şeker
- Yumurta sarısı
- Susam
Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütümüzü ve suyumuzu minik tencere de ısıtalım.
- Hamur yoğurma kabımıza 3 bardak ün koyup ortasını açalım.
- Ilıtdığımız sütü ve suyu koyalım yağ maya şeker ve tuzu da koyup yavaş yavaş karıştıralım.
- Unumuzu denetimli koyalım hamur ele yapışsın hamurumuz pofuduk olması için ele yapışsın hamur.
- Üzerini kapatalım 1 saat mayalandıralım.
- O ortada şekerle tahini karıştıralım tezgaha alalım.
- Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp ikiye bölelim.
- Biri ni kenara alıp üzerini örtelim.
- Diğerini açalım açabildiğimiz kadar.
- Bir parmak kalınlığında olsun tahinli karışımı her yerine yayalım ve üst üste katlıyalım ve kenara alalım üzerini kapatalım beklesin.
- Diğeri üzerini örtdüğümüz hamurumuzun yarısını da tezgaha alıp tıpkı süreci yapalım ve onun da üzerini örtelim.
- İlk tahinli hamurumuzu tezgaha alıp açabildiğimiz kadar açalım.
- Bir parmak kalınlığında ve şeritler keselim bir parmak kalınlığında sonra her bir şeriti kıvırarak rulo üzere yapalım ben bu türlü biçim verdim biçimi size kalmış.
- Diğer tahinli bezemize de bu türlü süreç uygulayalım.
- Tepsinin üzerini örtüp yarım saat mayalandıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim susam atalım.
- 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Denetimli pişirelim.
- Fırından kızarınca çıkarıp üzerini bezle örtelim ki kurumasın afiyet olsun güzel ramazanlar.