Tahinli Dolma
Resimli Tahinli Dolma Tarifi
Tahinli Dolma nasıl yapılır,
Tahinli Dolmanın Tarifi Resimli yapılışı
imagestahinlidolmatarifiresimli5ad43ca4b13d0
malzemeler
7080 ad asma yaprağı ( yapraklar buyukse yeterli ama kucukse iki katı oluyor)
1 demet ince kıyılmış maydonoz
1 corba kaşığı ince kıyılmış taze nane
2 ad rendelenmiş buyuk kabak
3 ad kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domates
3 ad ince kıyılmış buyuk soğan
1 corba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
15 tatlı kaşığı karabiber
1su bardağı tahin
3 su bardağı pirinc
2 tatlı kaşığı tuz
1 cay bardağı zeytinyağı
TAHİNLİ DOLMA YAPILIŞI
•Buyuk bir kaba, maydonozu, naneyi, kabakları, domatesleri, soğanı, kekik, k biber, kimyon, pirinc, tuz ve tahini koyun Elinizle cok iyi karıştırıp, malzemelerin birleşmesini sağlayın
•Onceden kaynar suya bastığınız yaprakları, hazırlamış olduğunuz bu dolma iciyle doldurun
•Patatesi dilimleyip tencerenin dibine yerleştirin Sardığınız dolmaları sıra sıra dizin 15 bardak su koyun Dolmaları yerinde tutacak bir tabağı ustlerine koyun Asma yapraklarının ne kadar yumuşak olup olmadığına gore, yemeği gerektiği kadar kısık ateşte pişirin Afiyet olsun
Resimli Tahinli Dolma Tarifi
Tahinli Dolma nasıl yapılır,
Tahinli Dolmanın Tarifi Resimli yapılışı
imagestahinlidolmatarifiresimli5ad43ca4b13d0
malzemeler
7080 ad asma yaprağı ( yapraklar buyukse yeterli ama kucukse iki katı oluyor)
1 demet ince kıyılmış maydonoz
1 corba kaşığı ince kıyılmış taze nane
2 ad rendelenmiş buyuk kabak
3 ad kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domates
3 ad ince kıyılmış buyuk soğan
1 corba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
15 tatlı kaşığı karabiber
1su bardağı tahin
3 su bardağı pirinc
2 tatlı kaşığı tuz
1 cay bardağı zeytinyağı
TAHİNLİ DOLMA YAPILIŞI
•Buyuk bir kaba, maydonozu, naneyi, kabakları, domatesleri, soğanı, kekik, k biber, kimyon, pirinc, tuz ve tahini koyun Elinizle cok iyi karıştırıp, malzemelerin birleşmesini sağlayın
•Onceden kaynar suya bastığınız yaprakları, hazırlamış olduğunuz bu dolma iciyle doldurun
•Patatesi dilimleyip tencerenin dibine yerleştirin Sardığınız dolmaları sıra sıra dizin 15 bardak su koyun Dolmaları yerinde tutacak bir tabağı ustlerine koyun Asma yapraklarının ne kadar yumuşak olup olmadığına gore, yemeği gerektiği kadar kısık ateşte pişirin Afiyet olsun