Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tahinli Enfes Kurabiye

Tahinli Enfes Kurabiye
0
22

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
enfess-tahinli-kurabiye-agizda-dagilan-ustelik-75-adet-cikan-harika-bir-kurabiye.jpg

Tahinli Enfes Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

• 1 su bardağından 1 parmak eksik tahin
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin (Arzuya göre)

Tahinli Enfes Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tahin, pudra şekeri, sıvı yağımızı çırpalım üzerine kabartma tozumuzu, unumuzu yavaşça eleyerek ekleyelim.
  2. Un çeşidine göre değişiklik gösterebilir o yüzden kontrollü ekleyelim ele yapışmayan bir kıvamda güzel bir hamuru oluyor (İstenirse bu esnada vanilin yada 1 damla vanilya özü ilave edilebilir ben tercih etmedim)
  3. İstenilen büyüklükte hamurdan parçalar alarak yuvarlayıp tepsiye dizelim. Benim tavsiyem cevizden küçük parçalar almanız çünkü piştikten sonra tek lokmalık olması gerekiyor.
  4. Pişirme sırasında kontrollü olalım çünkü fırına göre değişiklik gösterebilir belki daha önce-sonra pişirebilir önceden ısıtılmış 190 derece fırında alt-üst ayarda 17 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan 10dk sonra servis yapabiliriz. Afiyetler olsun????.
Püf noktası: Unumuzu eleyerek kullanalım ????bu ölçülerden 75 adet kurabiye elde ettim.

Tahinli Enfes Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt