Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2.5-3 su bardağı un (Kontrollü ekleyiniz)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı iri kırılmış fındık içi
Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın.
- Yumurta akını çatal ile çırpın.
- Fındıkları iri olacak şekilde doğrayıcıdan geçirin.
- Kurabiyeleri önce yumurta akına daha sonra fındığa bulayın.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kontrollü pişirin. Fırından çıkan kurabiyelere asla dokunmayın. Dağılıp parçalanırlar.
- Soğudukça sertleşip kıvam alacaktır.
- Soğuyan kurabiyeleri servis edin. Afiyet olsun. ????????????Not: toplam 36 adet kurabiye çıkıyor.