Tahinli Haşhaşlı Burgu Corek ( Tel Tel ) Tarifi İcin Malzemeler
*2 su bardağı sut
*100 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta ( akı hamura )
*1 tatlı kaşığı tuz
*6 su bardağı un
*1 paket instant maya
*1 paket kabartma tozu
İcine :
*Yarım su bardağı tahin
*Yarım su bardağı haşhaş
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Ceyrek su bardağı sıvı yağ
Uzerine :
*2 yumurtanın sarısı
Tahinli Haşhaşlı Burgu Corek ( Tel Tel ) Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru icin yoğurma kabında ılık sut, tereyağı, sıvı yağ yumurta, tuz karıştırıyoruz
*Un maya ve kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
*6 su bardağı undan başka un eklemiyoruz
*Başlangıcta ele yapışan hamur gibi olsa da yoğurdukca kıvam alıyor elimizi hafif yağlayınca hamur elimizi bırakıp toparlanıyor
*Hamurun uzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz
*Hamur dinlenirken ic malzemesinin hepsini bir kasede iyice karıştırarak hazırlıyoruz
*Mayalanan hamurdan yumurta buyukluğunde bezeler koparıyoruz
*Elimizle actıktan sonra her bezeye yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar ic harcı surup rulo yapıp uzunlamasına bıcakla keserek burgu sekli verip iki ucu birleştiriyoruz
*Ayrıntılar resimlerde
*Coreklere yumurta sarısı surerek yağlı kağıt serili tepside onceden ısıtılmış 190 dereceli fırında uzeri kızarana kadar pişiriyoruz (İsteğe gore ic harcın uzerine dovulmuş ceviz de serpiştirilebilir )
Bardak olcusu 200 ml Afiyet olsun
*2 su bardağı sut
*100 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta ( akı hamura )
*1 tatlı kaşığı tuz
*6 su bardağı un
*1 paket instant maya
*1 paket kabartma tozu
İcine :
*Yarım su bardağı tahin
*Yarım su bardağı haşhaş
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Ceyrek su bardağı sıvı yağ
Uzerine :
*2 yumurtanın sarısı
Tahinli Haşhaşlı Burgu Corek ( Tel Tel ) Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru icin yoğurma kabında ılık sut, tereyağı, sıvı yağ yumurta, tuz karıştırıyoruz
*Un maya ve kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
*6 su bardağı undan başka un eklemiyoruz
*Başlangıcta ele yapışan hamur gibi olsa da yoğurdukca kıvam alıyor elimizi hafif yağlayınca hamur elimizi bırakıp toparlanıyor
*Hamurun uzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz
*Hamur dinlenirken ic malzemesinin hepsini bir kasede iyice karıştırarak hazırlıyoruz
*Mayalanan hamurdan yumurta buyukluğunde bezeler koparıyoruz
*Elimizle actıktan sonra her bezeye yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar ic harcı surup rulo yapıp uzunlamasına bıcakla keserek burgu sekli verip iki ucu birleştiriyoruz
*Ayrıntılar resimlerde
*Coreklere yumurta sarısı surerek yağlı kağıt serili tepside onceden ısıtılmış 190 dereceli fırında uzeri kızarana kadar pişiriyoruz (İsteğe gore ic harcın uzerine dovulmuş ceviz de serpiştirilebilir )
Bardak olcusu 200 ml Afiyet olsun