Tahinli Kadayıflı Çıtır Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz yahut fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un(yaklaşık 4-4, 5 su bardağı)
Tahinli Kadayıflı Çıtır Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç verilen materyalleri alıp elimizle uygunca karıştırıyoruz.
- Daha sonra denetimli bir formda un eği yaparak hamuru toparlıyoruz.
- Ele yapışmayan çok yumuşak bir kıvamda hamur olmalı.
- Hamurdan ister elinizle isterseniz de dondurma kaşığı ile ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Dilerseniz kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.