Tahinli Kış Keki (Akıllarda Kalan Tat) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 du bardağı fındık yada ceviz
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- Un
Tahinli Kış Keki (Akıllarda Kalan Tat) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Klasik kek çırpıyoruz yumurta ve şekeri köpürene kadar en az 15 dakika çırpalım.
- Sıvı yağ, süt ilave edelim.
- Daha sonra unu ,vanilya, kabartma tozunu ilave edip kek kıvamına getirelim.
- Dikdörtgen tepsiyi yağlayıp hamur karışımı dökelim.
- Üzerine 1 bardak tahini ilave edip bir yemek kaşığı şeker serpelim.
- Üzerine fındık yada ceviz varsa çok yakışıyor , 180 derecede fırına atalım.
- Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakmadan 1 çay bardağı pekmezi ilave edelim.
Tahinli Kış Keki (Akıllarda Kalan Tat) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı