Tahinli Kuru Baklava (çıtır çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet baklava yufkası (Normal yufka da olur)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 kaşık tahin
- 3 avuç toz şeker
- 1 çay bardağı kırılmış küçük parçalar halinde ceviz
- Pudra şekeri
Tahinli Kuru Baklava (çıtır çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tahini ve şekeri güzelce karıştırıyoruz. Tereyağımızı eritiyoruz. Yufkamızı 4 parçaya bölüyoruz.
- Bir parçasına eriştiğinizde tereyağını fırça yardımı ile sürüyoruz.
- Şekerli tahinimizi de eşit şekilde yufkanın her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. Biraz ceviz serpiştirip rulo şeklinde sarıyoruz.
- Sonrasında bıçağımız saat 10:00 yönünde tutarak baklavalarımızı kesiyoruz. Şekilleri kare olmasın diye
- Daha sonra 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Soğuyunca pudra şekeri serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun ????