Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tahinli Kuru Baklava (çıtır çıtır)

Tahinli Kuru Baklava (çıtır çıtır)
0
23

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
tahinli-kuru-baklava-citir-citir.jpg

Tahinli Kuru Baklava (çıtır çıtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet baklava yufkası (Normal yufka da olur)
İçi için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 kaşık tahin
  • 3 avuç toz şeker
  • 1 çay bardağı kırılmış küçük parçalar halinde ceviz
Üzerine;
  • Pudra şekeri

Tahinli Kuru Baklava (çıtır çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tahini ve şekeri güzelce karıştırıyoruz. Tereyağımızı eritiyoruz. Yufkamızı 4 parçaya bölüyoruz.
  2. Bir parçasına eriştiğinizde tereyağını fırça yardımı ile sürüyoruz.
  3. Şekerli tahinimizi de eşit şekilde yufkanın her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. Biraz ceviz serpiştirip rulo şeklinde sarıyoruz.
  4. Sonrasında bıçağımız saat 10:00 yönünde tutarak baklavalarımızı kesiyoruz. Şekilleri kare olmasın diye :)
  5. Daha sonra 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  6. Soğuyunca pudra şekeri serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun ????
Tahinli Kuru Baklava (çıtır çıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt