Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağına yakın toz şeker (dilerseniz piştikten sonra balda karıştırabilirsiniz şeker yerine)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı+ 1 yemek kaşığı yarısının yarısı kadar un (yani 1, 25 yemek kaşığı un )
- 1 çay bardağına yakın tahin (ben tahin şişesinin katı kalan tabanını kullandım )
- 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- Ceviz
- Tarçın
- Hindistan cevizi
Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şimdi bu ölçüleri 2 ile çarpıp daha fazla yapabilirsiniz.
- Benim sütüm az kaldığı ve tatlı krizim tuttuğu için az yaptım.
- Az bile yapmış olsanız en küçük kase ile 6 adet çıkıyor, fotoğraflardan göreceksiniz.
- Tahin hariç hepsini soğuk süt ile bir hoş çırpın ve ocağa koyun. Kaynayana kadar çırpın.
- İçine de pudra şekeri falan koymayın hiç gerek yok.
- Kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve tahini ekleyin. Tahini biraz eritmeye çalışın.
- Veee son: blender tutun ve kaselere koyun. Buzdolabında en az 3 saat bekletin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra zıt çevirin ve süsleyin.
- Ceviz ve tarçın inanılmaz yakışıyor ????????????
- Mutlu son ???????????? favoriniz olacak deneyin, pişman olmayacaksınız.Tam ölçülü tanım ????
Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı