Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı tahin
Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, toz şeker, un, nişasta tencereye alınıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Muhallebi piştikten sonra ocaktan alınıp tereyağ, vanilya ve tahin eklenerek karıştırılır.
- Kaseler sudan geçirilerek muhallebi kaselere bölüştürülür.
- Buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra bıçak yardımıyla muhallebi yanlardan kaldırılarak kase servis tabağına aksi çevrilir.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.