Tahinli Pekmezli Puding Tanımı İçin Malzemeler
Pekmezli kat için;
- 1 fincan kuru üzüm
- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 3 su bardağı su
- 3 kaşık nişasta
- 1 paket vanilyalı Dr Oetker puding
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tahin
- Kıyılmış ceviz
Tahinli Pekmezli Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kuru üzümleri iki bardak suda 10 dk kaynatalım.
- Bir bardak suya 3 kaşık nişasta ekleyip, topaklar gidene kadar karıştıralım.
- Tencerede kaynayan üzümlerin üzerine ekleyelim, güzelce karıştıralım.
- Yoğunlaşmaya başlayana kadar karıştıralım, ağırlaşınca içerisine 3 yemek kaşığı pekmez katıp karıştıralım, altını kapatalım.
- Kuplarımıza eşit olacak biçimde dökelim.
- Hazırladığımız sofra bezlerine yan yan yatıralım 1 saat bekleyelim.
- İkinci kat için tenceremize vanilyalı pudingimizi dökelim, üzerine 3 buçuk su bardağı süt ek edip karıştıralım, kısık ateşte yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Kıvamı ağırlaşınca 3 yemek kaşığı tahini ek edip, karıştıralım ocaktan alalım.
- Kupların üzerine eşit halde dökelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Üzerine ceviz çok yakışacak. Afiyet olsun.
Tahinli Pekmezli Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı