elektronikci
FD Üye

Tahinli Pekmezli Sufle Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 75 gram tereyağı
- 1 çay bardağı tahin
- Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı toz şeker
Tahinli Pekmezli Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin.
- Üzerine şekerli vanilini ekleyip kaşık ile güzelce karıştırın.
- Tereyağını kısık ateşte eritin.
- Üzerine tahin ve pekmezi ilave edip 1 dakika karıştırın ve ocaktan alın. 10 dakika bekletip yumurta sarılarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın.
- Üzerine hazırladığınız un karışımını ek edip mikserin düşük bölümünde 1 dakika karıştırın.
- Yumurta aklarını başka bir çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile evvel düşük, sonra yüksek devranda toplam 2 dakika çırparak kar haline getirin.
- Üzerine toz şekeri ilave edip orta periyotta 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız tahinli karışıma ekleyin ve tahta kaşık yahut spatula ile alttan üste yanlışsız yavaşça karıştırarak yedirin.
- Kalıpları tereyağı ile yağlayın.
- İçlerine toz şeker serpin, kalıbı elinizde çevirerek her tarafına yapışmasını sağlayın ve fazlalığını dökün.
- Fırını 190°c alt üst pişirmeye ayarlayıp ısınması için evvelden açın.
- Hazırladığınız kaselere üst kısımlarında 1 cm boşluk kalacak biçimde paylaştırın.
- Fırın tepsisine sıralayın ve fırının orta rafında 15 dakika pişirin.