Tahinli Pekmezli Sütlü Tatlı Tadı Enfes Tanımı İçin Malzemeler
- 5 bardak su bardağıyla un (200ml)
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 su bardağından az eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı tahin (100ml)
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
Tahinli Pekmezli Sütlü Tatlı Tadı Enfes Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize sütü koyup un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısınıda ekleyip, yeterlice karıştırıp ocakta pişiriyoruz.
- Koyulaşıp, göz göz olunca ocaktan alıp, tereyağı ve vanilyayı ve tahini ekliyoruz. Güzelce çırpıyoruz.
- Tatlıları koyacağımız cam kapları ıslatıp tatlıları koyuyoruz.
- Dolapta uygunca donduktan sonra çıkarıyoruz.
- En az iki üç saat dolapta kalması düzgün olur.
- İyice donan tatlımızı servis kabına aksi çevirip. Üzerine pekmez ve cevizle süsleyip servis yapıyoruz. Tatlıyı akşamdan yapma fırsatı olursa sabaha tam hoş donmuş olur. Afiyet sıhhat olsun. ????.