
Tahinli Sufle Tanımı İçin Gereçler
Kutunun içindekiler;
- Un karışımı
- Tahin pekmez karışımı
- 50 gram tereyağı
- 1 yumurta
Tahinli Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırını evvelce 200 dereceye alalım.
- 50 gram tereyağını küçük bir tencerede eritelim, ocağın altını kapattıktan sonra tahin pekmez karışımını ek edelim.
- Eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakalım.
- Yumurtanın akını sarısından ayıralım.
- 3 dakika boyunca köpürene kadar çırpalım.
- Akabinde yumurtanın sarısını tenceredeki karışıma ek edelim.
- Daha sonra un karışımını eleyerek ilave edelim.
- Çırpılmış yumurta akını da çabucak sonrasında tencereye alalım ve spatula yardımı ile yavaşça karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra sufle kaplarına ek edip 8 dakika boyunca üstü pembeleşene kadar pişirelim.
Tahinli Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı