
Tahinli Susam Mantolu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 tane vanilya
- 2 tane kabartma tozu
- 2, 5 -3 su bardağına yakın un
- Margarin ve çokça susam
Tahinli Susam Mantolu Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekerimizi köpürene kadar mikser yardımıyla çırpınız.
- Sıvı yağ süt tahini de ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Vanilya ,kabartma tozu ,ununu da ekleyip son olarak cevizimizi de koyup çırpmaya devam ediyoruz
- Margarinle yağladığımız kalıbımızın içerisini çokça susam ekleyip kekimizi kalıba döküyoruz.
- 175 derecelik ısıtılmış fırınımızda 45 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun arkadaşlar????????????????????????.