Tahinli Sütlü Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tahin
- Fındık kırığı
Tahinli Sütlü Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tahin, vanilya ve tereyağı hariç öteki tüm gereçleri bir tencereye ekleyelim.
- Orta ateşte daima karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Kıvam aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- En son tahinli de ekleyip karıştıralım ve ateşten alalım.
- Boşaltacağınız kaselere su döküp süzelim muhallebi eşit bir halde paylaştıralım.
- En az buzdolabında 2 saat bekledikten sonra kenarlarını parmaklarımız ile hava almasını sağlayalım.
- Ters çevirip fındık kırı ile süsleyip ya da isteye bağlı süsleyebilirsiniz servis edelim.
Tahinli Sütlü Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı