Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı tahin
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1.5 su bardağı şeker
Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tazeliğini uzun süre koruyan soğuduğunda bile yumuşacık kalan nefis mi nefis bir tarif mutlaka deneyin.
- Öncelikle şerbeti için sıcak su ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Tavamıza sıvı yağını ve tereyağını ekleyip erimeye bırakalım.
- Eridikten sonra unu ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
- İstediğimiz renge gelene kadar karıştırarak kavuralım.
- Daha sonra ılık şerbeti üzerine dökelim ve karıştırarak şerbetin çekmesini sağlayalım.
- Sonra tahini ekleyip karıştıralım ocaktan alıp şekil verip servis edelim.