Tahinli Yumuşacık Poğaça (Açma Lezzetinde) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya yahut yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı
- Alabildiği kadar un
- Oda ısısında sana yağ
- Tahin
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı şeker
- Susam ,çörekotu
Tahinli Yumuşacık Poğaça (Açma Lezzetinde) Tanımı Yapılışı
- Sütü ve suyu bir kaba koyup ılıyana dek ocakta tutun.
- Ilıyınca hamur yoğurma kabına dökün .
- Üzerine şeker ve mayayı koyup karıştırın, 10 dk bekleyin maya aktifleşsin.
- 10 dk sonunda tuz, sıvı yağ ve yumurta aklarını ekleyip karıştırın.
- Unu da dikkatli formda ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim.
- Yoğurma kabının ağzını örtüp bez ile sarın 1 saat mayalanmasını bekleyin.
- Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım beze yapalım.
- Çay tabağından biraz daha büyük olacak halde elimizle açıp ortasına uzun biçimde fotoğrafta gösterdiğim üzere sana yağ yahut kahvaltılık teremyağ sürelim.
- 1 çay kaşığı kadar da tahin döküp kapatıp silindir halinde yuvarlayalım ve kendi etrafında saralım.
- Yağlanmış yahut yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerini pak bir bez ile örtüp 15 dk dinlendirelim.
- 15 dakikanın sonunda hamurların üzerine basta ayırdığımız 2 adet yumurta sarısının içine biraz şeker katıp karıştırıp poğaçaların üzerine fırça ile sürelim.
- Susam yahut çörekotu serpip evvelden ısıtılmış alt üst ayar fanlı 180 derece fırında denetimli halde kızarana dek pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.