Talaş Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 12 adet milföy hamuru
- 500 gram kuşbaşı doğranmış et(tavuk eti de olur)
- Yarım bardak zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber, pulbiber, kimyon, tuz
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu ve susam
Talaş Böreği Tanımı Yapılışı
- Eti düdüklü tencerede az su ile pişene kadar haşlanır.
- Başka bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavrulur.
- Soğanlar pembeleşince minik küpler halinde doğranmış patates ve havuç eklenir.
- Biraz kavrulduktan sonra salça eklenir karıştırılır.
- Bezelye ve etler de eklenir karıştırılır.
- Az et suyu eklenir pişmeye bırakılır. Sulu olmamasına dikkat edin.
- Pişince ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Milföy elle yavaşça büyütülür.
- Ortasına 2 yemek kaşığı iç harcı koyulur ve zarf halinde kapatılır zıt çevrilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve sıcak servis edilir.