Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Talaş Böreği

Talaş Böreği
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
talas-boregi.jpg

Talaş Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 12 adet milföy hamuru
  • 500 gram kuşbaşı doğranmış et(tavuk eti de olur)
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, pulbiber, kimyon, tuz
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu ve susam

Talaş Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Eti düdüklü tencerede az su ile pişene kadar haşlanır.
  2. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavrulur.
  3. Soğanlar pembeleşince minik küpler halinde doğranmış patates ve havuç eklenir.
  4. Biraz kavrulduktan sonra salça eklenir karıştırılır.
  5. Bezelye ve etler de eklenir karıştırılır.
  6. Az et suyu eklenir pişmeye bırakılır. Sulu olmamasına dikkat edin.
  7. Pişince ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  8. Milföy elle yavaşça büyütülür.
  9. Ortasına 2 yemek kaşığı iç harcı koyulur ve zarf halinde kapatılır zıt çevrilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.
  11. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve sıcak servis edilir.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt