Tam Buğday Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 250 ml su
- 4 su bardağı ılık su
- 750 – 800 ml tam buğday unu
- 125 ml ceviz
- 125 ml ayçicek çekirdeği
- 1 yemek kaşığı susam
- Çeyrek su bardağı zeytinyağ
- 1 paket toz maya
Tam Buğday Cevizli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri bir kapta güzelce karıştırıp hamurumuzu el yardımı ile yoğuruyoruz. Sonra 30 dakika yada bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru yuvarlak kek kalıbının içine alıp üzerin 2 yemek kaşığı zeytinyağ gezdiriyoruz.
- Kenarlarından ortaya doğru hafifçe hamuru alıyorum ve o sırada yağı iyicene yayıyoruz.
- 240 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Fırında pişerken bir kaba su koyup fırının içine buharlaşması için fırının içine koyuyoruz ki güzelce kabarıp, çıtır olması için).