Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Buğday Cevizli Ekmek

Tam Buğday Cevizli Ekmek
0
25

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
tam-bugday-cevizli-ekmek-1.jpg

Tam Buğday Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 ml su
  • 4 su bardağı ılık su
  • 750 – 800 ml tam buğday unu
  • 125 ml ceviz
  • 125 ml ayçicek çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağ
  • 1 paket toz maya

Tam Buğday Cevizli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün malzemeleri bir kapta güzelce karıştırıp hamurumuzu el yardımı ile yoğuruyoruz. Sonra 30 dakika yada bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Mayalanan hamuru yuvarlak kek kalıbının içine alıp üzerin 2 yemek kaşığı zeytinyağ gezdiriyoruz.
  3. Kenarlarından ortaya doğru hafifçe hamuru alıyorum ve o sırada yağı iyicene yayıyoruz.
  4. 240 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
  5. Fırında pişerken bir kaba su koyup fırının içine buharlaşması için fırının içine koyuyoruz ki güzelce kabarıp, çıtır olması için).
Tam Buğday Cevizli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,754Kullanıcılar
kerimkaan95Son üye
Üst Alt