elektronikci
FD Üye
Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı tam buğday unu
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçleri karıştırıp güzelce yoğurun
- 1 saat mayalandırın.
- Mayalandıktan sonra tekrar yoğurun, gerekirse un ekleyebilirsiniz.
- Şekil verdikten sonra yağlı kâğıt ile birlikte pişirme kabına alalım.
- Üzerine un serpip kesikler atalım.
- 30 dk üzeri kapalı formda mayalandıralım.
- 180 derece fırında 40 dk kapağı kapalı biçimde pişirelim.
- 40 dk dan sonra 15 dk kapağı açık halde pişirelim.
Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı